Коледният сезон е пред нас. С всеки изминал ден той

...
 Коледният сезон е пред нас. С всеки изминал ден той
Коментари Харесай

11 начина да спестите пари през този коледен сезон

 Коледният сезон е пред нас. С всеки минал ден той се доближава от ден на ден и повече.

Това значи, че следва харчене на пари, а с това и риск от влизане в преразход. Тъй като прочувственото ни положение играе сериозна роля в отмятането на подаръците за всички родственици и близки, значимо е овреме да започнете да се придържате към проект на деяние.

По-долу изброяваме 11 метода, по които може да спестите пари през коледния сезон.

1. Определете каква сума може да похарчите и съставете проект за разпределението й.

2. Използвайте специфична сметка за покупки. Грешна е да употребявате главната си сметка, защото рискът от влизане в преразход през декември е голям. Не изпитвайте ненужно волята и вниманието си!

3. Заделете съответна сума за занимания и капризи. Това е последният месец от годината. Нормално е да се появи предпочитание за купони и разпределяне. А имате ли облекло за коледното празненство?  



4. Ограничете разноските. Прегледайте опциите за орязване на всевъзможни непотребни разходи в навечерието на новата година. Дори тези леки корекции в бюджета ще са ви от изгода. Избягвайте излизането по заведения за хранене и кафенета!

5. Проследете харчовете си. През декември върху разноските ви въздействат освен подаръците, само че и другите обществени събития, в които ще вземете присъединяване.6. Опростете листата. Лесно е да се увлечете от празничния сезон и да желаете да купите по нещо за всеки, който чувствате непосредствен. Нека да ви напомним, че подаръците не са целият смисъл на празниците. Огледайте добре листата от хора, които желаете да почетете с подарък. Помислете каква сума може да си позволите, без това да разстройва бюджета ви.7. Поговорете с роднините си. Толкова пъти сте си подарявали дарове до момента, време е да обговорите тематиката авансово. Балансирайте упованията за идната Коледа. Ако планирате да вложите солидна сума за дарове на роднините, те може да се окажат в неприятна обстановка, дарявайки ви нещо непретенциозно.

8. Възползвайте се оптимално от промоциите и купоните. По празниците ще имате опция да избирате всред разнородни промоции. Оглеждайте се за талони за отстъпки в рекламни брошури, списания и др.
 



9. Подходете креативен. Използвайте уменията и въображението си. Не е належащо да „ продавате бъбрека си “, с цел да изразите любовта си към околните си. Много хора край вас ще оценят персонално направени дарове.10. Намалете разноските за коледна украса. По магазините към този момент се появиха коледни декорации, покривки, спално долни дрехи и облекла в коледен жанр. Знаем какъв брой прелестно наподобяват те. Как ви се желае и вие да създадете уютна празнична атмосфера вкъщи. Преди да пристъпите към отваряне на портфейла, проверете с какво разполагате към този момент. Не си заслужава да купувате непотребни артикули.

11. Спомнете си какво съставлява Коледа. Празничният сезон не се показва в пазаруване на дарове. Има нещо доста по-специално в него. Използвайте дните в края на годината, с цел да бъдете със своите семейство и другари. Това са нещата, които остават в паметта ни и предизвикат усмивки година след година.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР